Skotland og England - torsdag den 21. juni 2012


Fra Ashintully Castle til Finlet Burn

Tilbage

Vi stod op til det, som skulle vise sig at blive turens hårdeste dag. Overskyet men tørt vejr. Efter vi havde pakket ned, gik det meste af formiddagen i ingenmandsland, først gennem en bred dal og frem til en vej.

Vi skulle følge vejen ca. 6 km. og så snart vi startede på de 6 km., begyndte det at regne. Først tog vi ophold i en skov, for at se, om det stilnede af. Efter en pause og et lille powernap, konstaterede vi, at det nok ikke blev meget bedre, så vi fortsatte. Det gjorde regnen også - og den tog til, så vi fik en god skylle. Men det gjorde ikke så meget, for med regntøjet på og blikket ned langs kanten af asfalten, så kunne det regne alt det, det havde lyst til...

Vi nåede frem til landsbyen Little Forter, hvor vi forsøgte at finde lidt læ for regnen. Der var masser af aktivitet på en gård men ingen mennesker at se. Så vi tillod os at stå under et halvtag og spise lidt, mens vi ventede på bedre vejr.

Det holdt også op med at regne og vi gik videre op over en stejl bakke, der trak tænder ud, så vi måtte holde frokost undervejs. Det gav kræfter til at fortsætte hen over en højslette og ind i et skovområde, hvor vi for første gang brillierede med at gå forkert. VI opdagede fejlen efter en lille km., så vi måtte retur og gå den rigtige vej.

Regnen begyndte igen og den fortsatte resten af dagen. Vi gik yderligere 5-6 km. og vi håbede på, at finde en lille skovmandshytte, som Jan mente skulle være på vores rute langs floden Finlet. Vi søgte forgæves og til sidst handlede det mere om, at finde et sted, hvor der var nogenlunde tørt til vores telt.

Det er handsomt at have Jan med på en tur, når det pisregner og man skal have et telt slået op. Hans erfaring gjorde mig rolig. Vi fandt et lille spot, hvor der var nogenlunde tørt. Til gengæld var der en flod på den ene side og noget der lignede en flod på den anden side af teltet.

Snart var vi inde i teltet og vi fik bugseret os ned i vores soveposer. Jan satte aftensmaden i blød. Meget af maden er tørret kød og grøntsager, som skal blødes op en times tid, før det er klar. En god whisky havde vi fortjent og snart snorksov vi begge.

Efter en time på øjet, vågnede vi til lyden af den ubønhørlige regn mod teltet. Det er nu meget hyggeligt, når man ikke skal ud i det.

Vi spiste vores aftensmad og lagde os til at sove. Der var ikke så meget andet at gøre og vi var begge trætte nok.

Regnen fortsatte det meste af natten og det var ikke nogen fornøjelse, at være medlem i natpissernes klub.

1
2
3
4